Wat is een waarzegger?

Een waarzegger is een man of vrouw die vaak aan de hand van een glazenbol of aan de hand van kaarten de waarheid gaat vertellen tegen je over bijv. wat er morgen of in de toekomst zal gebeuren. Deze persoon is er vaak erg zeker van dat ze je de waarheid vertellen, er zijn mensen die daar in geloven, maar ook veel mensen die er niet in geloven. Op de kermis of bij grote gelegenheden kan er een waarzegger zijn, je gaat daar dan naar binnen en aan de tafel zitten. Aan de andere kant zit een man of vrouw met kaarten of met een glazen bol. Er worden soms wat vragen gesteld en dan wordt je de waarheid verteld over hoe het er uit ziet de komende tijd voor je. Er kan bijv. wat moois gaan gebeuren in de liefde of morgen staat je wat moois te wachten. De uitspraken die gedaan worden zijn vaak heel breed en het zet je aan het denken. Je vraagt je af wat voor moois er gaat komen.

Meestal kun je zelf wel een link leggen naar wat er mee bedoeld kan worden, maar veel uitspraken zijn zo algemeen dat er altijd wel iets is wat hierin past. Daarom kun je denken dat de waarzegger altijd gelijk heeft maar of dat ook echt zo is? Ieder heeft er zijn eigen mening over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>